To Walk Again krijgt steun van Duitse metaalreus

De Belgische vzw To Walk Again, opgericht door ex-triatleet Marc Herremans voor mensen met een fysieke beperking, zal de komende vijf jaar structurele steun ontvangen van de Duitse metaalreus Aurubis. "Na enkele lastige (corona)jaren en een herstructurering kijken we opnieuw vol vertrouwen naar de toekomst", zegt ex-profvoetballer en directeur van To Walk Again Thomas Caers.

Het partnerschap werd aangekondigd in het AZ Herentals. "Aurubis geeft ons verse zuurstof en daardoor kunnen we onze plannen verder uitbouwen", aldus Caers. 

Aurubis is een grote speler in de metaal- en koperindustrie. Het bedrijf heeft twee vestigingen in de Kempen, een in Beerse en een in Olen. Het bedrijf is met ruim 1.200 medewerkers sterk verankerd in de Kempen.

To Walk Again zal gedurende vijf jaar kunnen rekenen op Aurubis. "Naast financiële steun willen we ook verder kijken", stelt Ingrid Waghemans van Aurubis. "Wie weet inspireren we onze medewerkers wel om in de toekomst als vrijwilliger te komen helpen."

Bij To Walk Again komt zo stilaan een einde aan een mindere periode. De vzw trok in volle coronacrisis meermaals aan de alarmbel over onder meer het fors terugvallen van giften, bijvoorbeeld omdat het lange tijd onmogelijk was om fundraisingevenementen te organiseren. In 2022 moest de vzw vaste medewerkers ontslaan om nadien een doorstart te maken met vrijwilligers. 

De vzw heeft onder andere een fitnessconcept opgericht voor personen met een fysieke beperking. To Walk Again kreeg in het verleden al bezoek van koning Filip.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.