UZ Leuven zoekt gedelegeerd bestuurder

Wie klaar is om zijn grenzen te verleggen (m/v/x) en vindt dat hij voldoende bagage heeft om zijn kans te wagen, kan kandideren voor de opvolging van huidig gedelegeerd bestuurder van UZ Leuven, Wim Robberecht (foto), voorzitter van het bestuurscomité sinds 1 augustus 2016.

Neuroloog Wim Robberecht bouwde een loopbaan uit van meer dan 30 jaar aan het UZ Leuven, onder meer als  directeur van het laboratorium voor neurobiologie. Van 2007 tot 2016 was hij groepsleider in het Vesalius Onderzoeks­centrum van het Vlaams Instituut voor Bio­technologie (VIB). Hij kreeg voor zijn werk in zijn onderzoeks­domein, amyotrofische laterale sclerose (ALS), onder meer de Sheila Essey Award voor ALS-onderzoek van de American Academy of Neurology.

Professor Robberecht wordt dit jaar 65. Tijd dus om de fakkel door te geven. Zijn opvolger wacht een niet geringe taak om een instelling te leiden met een jaarlijkse omzet van om en bij de 1,4 miljard euro en ongeveer 10.000 medewerkers. UZ Leuven nodigt nadrukkelijk kandidaten van elke achtergrond uit om te solliciteren, ongeacht geslacht, etniciteit, leeftijd, seksuele oriëntatie of enige andere dimensie van diversiteit.

Een greep uit de vereisten:

  • een visionair iemand die de strategische richting bepaalt in permanent aftoetsen met het Bestuurscomité UZ Leuven en met het Bestuur van KU Leuven, in een tijdperk waarin medische en technologische doorbraken elkaar snel opvolgen. Een cultuur onderhouden en bevorderen van voortdurende verbetering en innovatie;
  • De educatieve missie van UZ Leuven vormgeven, met een bijzondere focus op de opleiding van de volgende generatie artsen en andere zorgverleners;
  • De rol van de UZ's versterken samen met de positie van UZ Leuven via strategische partnerschappen;
  • Bevorderen van patient empowerment en patiëntenrechten waarborgen;
  • Een scherp oog hebben voor de bedrijfseconomische aspecten met waarborgen van financiële duurzaamheid  en tegelijkertijd de zorgkwaliteit en -toegankelijkheid bevorderen.

Qua profiel betekent dat onder meer een grondige kennis van het ziekenhuislandschap en verschillende facetten van wetenschappelijk onderzoek, waaronder fundamenteel, translationeel en klinisch onderzoek. Aantoonbare ervaring in het leiden van grote teams binnen complexe organisaties, met als leiderschapsstijl een focus op het scherp houden van de professionals, maar toch ook vertrouwen en de autonomie bieden om te excelleren en te innoveren. Een flinke dosis veerkracht is onontbeerlijk na opeenvolgende uitdagingen zoals de Covid-pandemie, economische fluctuaties, en de structurele krapte op de arbeidsmarkt.

In ruil biedt het UZ Leuven een invloedrijke positie bij het grootste universitair ziekenhuis van België in een .
dynamische werkomgeving en een competitief salarispakket, aangevuld met uitgebreide extralegale voordelen.

Solliciteren kan tot en met 31 januari 2024.

Voor specifieke informatie over UZ Leuven of de opdracht van Gedelegeerd Bestuurder kunnen geïnteresseerden terecht bij professor Luc Sels, Rector van de KU Leuven (luc.sels@kuleuven.be) of bij de heer Peter Hermans, Personeelsdirecteur van UZ Leuven (peter.hermans@uzleuven.be).

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc Bosquet

    11 januari 2024

    Prof Wim Robberecht mag dan een uitstekend neurobioloog zijn, voor de strategische belangen van de KUL in de Brusselse gezondheidszorg en de dus de kwaliteit van de Vlaamse gezondheidszorg in Brussel en de Vlaamse , was de brave man een volslagen ramp en gedroeg hij zich als een arrogant man die compleet los geslagen was van de Brusselse werkelijkheid en die van de Vlaamse Rand. Veel plezier met uw pensioen professor en de wind van achter.