Vandaag start verhuis materiaal ZNA Stuivenberg naar ZNA Cadix

2000 kubieke meter, 3000 verhuisboxen, 350 rolcontainers en 83 vrachtwagens: hoewel maar 10 procent van de uitrusting mee verhuist, gaat het toch om een enorm volume.  Zo’n 220 kubieke meter (9 vrachtwagens) daarvan verhuist vandaag. ZNA Stuivenberg sluit op maandag 18 september definitief.

Het aantal patiënten in ZNA Stuivenberg is intussen gedaald tot 43. Drie daarvan liggen op de afdeling Intensieve Zorg, veertig in het beddenhuis. Door het beperkte aantal hebben we deze patiënten samengebracht op enkele afdelingen. Zo kan het materiaal van de afdelingen die al gesloten zijn verhuizen. Zolang er patiënten zijn in ZNA Stuivenberg, blijft het nodige materiaal beschikbaar om goede zorg te leveren. Het gaat bijvoorbeeld om infuuspompen (voor de toediening van bv. vocht met de juiste snelheid). Eenmaal de laatste patiënt is vertrokken, gaan de overblijvende toestellen in de verhuiswagen naar ZNA Cadix. Doordat ZNA Cadix grotendeels nieuwe uitrusting heeft, staat daar al heel wat materiaal klaar.
90% nieuwe uitrusting voor ZNA Cadix 
Negentig procent van de uitrusting van ZNA Cadix is nieuw. Dit gaat van bedden, over medische toestellen, toestellen voor de monitoring van de bloedsomloop en de vitale functies, computermateriaal, medicatiekarren en vuilnisbakken. ​ De overige tien procent komt mee van ZNA Stuivenberg. Het gaat om vierduizend items, vooral kleine medische toestellen en computermateriaal. 

De bedden verhuizen niet mee. Dat zou het aantal vrachtwagens doen verdubbelen. Daarom heeft ZNA Cadix 361 nieuwe bedden gekregen.

Door de versnelde opening van de spoed in ZNA Cadix verhuisden afgelopen vrijdag al drie vrachtwagens met honderd kubieke meter aan materiaal.

Verhuiswagens van Operaplein tot Groenplaats 
Voor de hele verhuisoperatie staan 3000 verhuisboxen en 350 rolcontainers klaar. De materiaalverhuis is gespreid over meerdere dagen. Als je alle verhuiswagens bumper aan bumper na elkaar zet, heb je een kolonne van iets meer dan een kilometer. Dat is van het Operaplein tot op de Groenplaats. 

Om duurzaam te werken, is gekozen voor stevige, herbruikbare boxen in plaats van kartonnen dozen. Rond 9 à 9.30 uur vertrekken de eerste transporten naar ZNA Cadix. ​ 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.