Veroordeeld tot twee jaar cel voor diefstal van wagen spoedarts

Een 26-jarige Bruggeling is in beroep veroordeeld tot twee jaar cel voor de diefstal van een wagen van een spoedarts. Op 19 november 2021 vermomde Niels A. zich in het AZ Zeno in Blankenberge als arts door een doktersjas aan te trekken. Hij ging alle kamers binnen om uiteindelijk een bos sleutels uit de tas van een spoedarts te stelen.

Diezelfde avond stal hij ook nog 20 euro uit de handtas van een verpleegkundige. Op de parking van het ziekenhuis koos hij het hazenpad met de Audi A5 sportback van de spoedarts. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Aan de slagboom van het ziekenhuis werd hij eerst nog tegengehouden, maar met een smoes kon hij toch vertrekken. Ook toen de politie hem stopte wegens zijn roekeloos rijgedrag, kon hij met een excuus –zijn vrouw stond op punt te bevallen- de agenten om de tuin leiden. Maar na onderzoek van de camerabeelden kon Niels A. uiteindelijk toch bij de kraag worden gevat. Vier dagen later werd de Audi gevonden.

De advocaat vroeg begrip voor de  alcoholverslaving van zijn cliënt en vond 37 maanden een veel te zware straf. “Hij heeft het gesnapt!” Het hof besloot hem daarom nog een kans te geven liet de straf dalen naar twee jaar in combinatie met een eerder opgelopen bestraffing.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.