Volksgezondheid waarschuwt voor nepwebsites die nep-PLF's laten invullen

De federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid waarschuwt voor websites die nep Passenger Locator Forms (PLF's) aanbieden. Daarin worden ten onrechte privégegevens en een betaling gevraagd. Volgens Volksgezondheid gaat het om poging tot fraude.

Als iemand na een verblijf van meer dan 48 uur vanuit het buitenland naar België terugkeert, moet hij of zij een PLF invullen. Dit formulier is enkel beschikbaar op de website travel.info-coronavirus.be/nl. Er zijn geen kosten aan verbonden en de verzamelde gegevens zijn vertrouwelijk en worden volgens de FOD binnen 28 dagen vernietigd.

Volksgezondheid raadt iedereen aan geen ander document in te vullen, zeker geen document dat om persoonlijke gegevens ??en om betaling vraagt. Wie fraude vermoedt, wordt gevraagd het verdachte bericht of de verdachte site door te sturen naar https://meldpunt.belgie.be/ meldpunt/.

Volksgezondheid maakt zich sterk dat nepwebsites zo snel mogelijk offline worden gehaald. "Er is een klacht ingediend en die is in handen van Justitie", luidt het.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.