Voorzitter Verzekeringscomité (74) verliest strijd tegen SARS-CoV-2 virus

Afgelopen zondag - Paaszondag- overleed Johan Verstraeten na een strijd van meerdere weken tegen het coronavirus. Uit voorzorg – hij voelde zich wat koortsig – wenste hij het Verzekeringscomité van 16 maart niet voor te zitten. Uit bezorgdheid voor de leden had hij zich laten verontschuldigen. De leden van het verzekeringscomité herinneren zich Johan als een innemende voorzitter, een sociaal gedreven man, een kritische intellectueel, een geëngageerde mens. Zo ook Mickaël Daubie (directeur ad interim dienst gezondheidszorg Riziv) en Marc Moens, erevoorzitter Bvas, die hem onlangs nog in de functie van voorzitter verving.

Marc Moens herinnert zich nog de laatste vergadering met Johan op 17 februari waarbij hij zich tevreden toond dat dokter Moens hem tijdens zijn vakantie had vervangen. "0p 16 maart vergaderden we in zijn afwezigheid in uitgedunde rangen met gemandateerde vertegenwoordigers want de COVID-crisis was net officieel uitgeroepen. Het zou zijn laatste vergadering zijn geworden."

Sinds 2014 was Johan Verstraeten voorzitter van het verzekeringscomité van de dienst geneeskundige verzorging van het Riziv. Hij probeerde alle stakeholders te aligneren en sociaal te verbinden. Hij bracht partners bijeen en probeerde een meer strategische approach op het voorplan te stellen.

Hij bleef ondertussen studax en volgde nog lessen aan de universiteit. In dat kader maakte hij vorig jaar nog een lezenswaardig werkstuk over toegankelijkheid van de zorg.

De redactie biedt de familie en vrienden van Johan haar diepste medeleven aan.

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.