Winter op komst, maar Navalny moet het zonder winterlaarzen doen

De opgesloten Russische oppositieleider Navalny zet juridische stappen tegen de gevangenis omdat hij geen winterlaarzen krijgt, net nu sneeuw en winterkoude op komst zijn. Dat zegt hij in een boodschap die hij zijn advocaten bezorgde en die op zijn sociale media werd gepubliceerd. De voorbije weken hekelde Navalny al regelmatig de verstrengde detentie-omstandigheden.

Navalny noemt deze nieuwe ontzegging "een uitstekend voorbeeld van het sluwe en gesofisticeerde systeem om druk te zetten" in de Russische gevangenissen. "Als men je geen winterlaarzen geeft, wil dat zeggen dat je geen wandeling kunt doen (en je afziet), ofwel ga je toch wandelen en word je ziek (wat me al overkomen is)." En ziek vallen in de strafinstelling waar hij opgesloten zit is "absoluut niet aanbevolen". Warm water is er beperkt tot drie kopjes per dag.

"Als de directie merkt dat ze een extra drukkingsmiddel heeft, begint ze je arm om te wringen en eist ze dat je toegevingen doet", aldus Navalny. "Stomme laarzen maken me kwetsbaar."

Bij zijn terugkeer van Duitsland naar Rusland, begin vorig jaar, werd Navalny opgepakt. Hij verbleef in een Berlijns ziekenhuis na een zware vergiftiging waarvoor hij het regime in Moskou verantwoordelijk houdt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    22 november 2022

    Muur of geen muur , ijzeren gordijn of geen gordijnen meer , iedere Westerling en iedere (boot)vluchteling droomt ervan om te ontsnappen naar VladiMIR’s Aar(d)s Paradijs !
    VladiMIR lijdt echt onder zijn Napoleon complex maar is nochtans groter dan Peter de Grote , de Romanovs en Vadertje Stalin
    samen !