Ziekenhuis in Mol zoekt psychologen en artsen voor mentale bijstand van personeel

Wim Caeyers, burgemeester van Mol, heeft een dringende oproep gelanceerd voor vrijwillige psychologen en artsen die het personeel van het H. Hartziekenhuis mentaal kunnen bijstaan. Kandidaten kunnen zich aanmelden op de website van de gemeente.

"Artsen en verplegend, verzorgend, administratief en ondersteunend personeel van het H. Hartziekenhuis leveren momenteel schitterend werk", zegt Caeyers in zijn oproep. "Zij beleven de coronacrisis vanop de eerste rij: enorm ingrijpend en stressvol! De combinatie werk, thuis en gezondheid weegt, na enkele weken hard werken, mentaal en fysiek door. Het ziekenhuis doet daarom een dringende oproep naar vrijwillige psychologen en artsen die de medewerkers mentale bijstand willen bieden in deze moeilijke tijden."

Het ziekenhuis is op zoek naar klinisch psychologen, traumacoaches, 'second victimcoaches' en maatschappelijk werkers die met rouw of verdrietverwerking bezig zijn. Ook artsen die een bijkomende opleiding hebben gehad in 'second victim' of traumabegeleiding, zijn welkom.

Goed bedoeld initiatief, alleen opletten dat niet alle burgemeesters  hier binnenkort iedereen voor de voeten lopen. Er was al een overkoepelende actie op het getouw gezet via D4D, Lode Godderis, Arts in Nood en de preventiediensten arbeidsgeneeskunde.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.