Ziekenhuis Oost-Limburg opent talentcenter en begeleidt patiënten naar werk

Ziekenhuis Oost-Limburg heeft het ZOL Talent Center geopend dat zowel op een actieve manier nieuwe personeelsleden zal aanwerven als de loopbaan van het huidige personeel zal begeleiden met interne en externe cursussen. De opening van het ZOL Talent Center werd bijgewoond door Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) die zich ook liet informeren over het project 'We Go To Work', een traject dat patiënten begeleid naar een job.

Jaarlijks moet het ZOL op zoek gaan naar minstens 430 nieuwe personeelsleden. "We hebben heel wat vacatures die permanent openstaan", zo laat Inne Driesen, beleidsadviseur van het ZOL Talent Center, weten. 'Het ZOL Talent Center is een aparte afdeling binnen het departement personeelszaken dat zich eigenlijk met het softe HR-beleid bezighoudt. Dus met coaching, leiderschap, werving en selectie en vorming. De cellen vorming en opleiding, en werving en selectie werden samengevoegd en uitgebreid met een talentcoach en talentspecialist."

Naast het ZOL Talent Center worden ook (langdurige) patiënten begeleid in het vinden naar een nieuwe job. Binnen het project 'We Go To Work' werken het Gespecialiseerd Team Bemiddeling (GTB) en het Ziekenhuis Oost-Limburg intensief samen om patiënten grondig voor te bereiden op een terugkeer naar de arbeidsmarkt. 

Voor minister Jo Brouns zijn zowel dit project als het ZOL Talent Center mooie voorbeelden hoe niet- of andersactieven, onder wie langdurige zieken, geactiveerd worden op de arbeidsmarkt en om mensen aan de slag te houden. "Onze arbeidsmarkt staat in brand. We moeten met alle actoren uitbreken en aanklampend te werk gaan om niet-actieven en andersactieven te bereiken", aldus minster Jo Brouns.

"De samenwerking met het ZOL en GTB is op dat vlak enorm inspirerend. Door de werkcomponent mee te nemen in de zorgcontext zorgen ze voor een geïntegreerde aanpak waarbij patiënten vrij snel geïnformeerd worden over hun mogelijke terugkeer naar de werkvloer. Door reeds in het ziekenhuis het aanbod kenbaar te maken, kunnen patiënten op tijd en in alle rust de jui ste keuzes maken over hun werktraject. Zo wordt re-integratie geen eindpunt, maar net een belangrijk onderdeel van herstel."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.