Ziekenhuis projecteert animatie op 5.200 vierkante meter

Het nieuwe Antwerpse ziekenhuis, ZNA Cadix, zal vanavond een animatievideo projecteren op de acht hoogste verdiepingen van het gebouw. Het gaat om een animatie van meer dan vijfduizend vierkante meter op vier verschillende gevels.

De projectie zet de opening van het nieuwe ziekenhuis letterlijk in de schijnwerpers. Het werk is van Narcisse en Yvon Tordoir, twee Vlaamse beeldende kunstenaars. De animatie van twee minuten is te zien na zonsondergang, vanaf ongeveer 20.15 uur, tot 1 uur 's nachts. Ze verloopt vloeiend, zonder begin- of eindpunt.  

"Met ZNA Cadix vieren we de geboorte van een nieuw ziekenhuis", zegt CEO Eddy Aerts. "Omdat we daar trots op zijn, laten we het aan de stad weten met een geboortekaartje van 5.200 vierkante meter. Vanaf 19 september is iedereen welkom bij onze nieuwste telg." 

De animatie symboliseert de cyclische aard van het leven en de verbondenheid van de zorg met diverse stadia in een mensenleven. "De dynamische stroom van typografische en figuratieve beelden creëert een gevoel van eenheid en harmonie", aldus de kunstenaars. Het kleurgebruik van de animatie is ook afgestemd op de groen getinte gevelstructuur van Cadix. 

Het Antwerpse ziekenhuis ZNA Stuivenberg trekt maandag 18 september officieel de deuren dicht na 138 jaar dienst. Tientallen patiënten worden momenteel met ambulances overgebracht naar het nieuwe ziekenhuis: ZNA Cadix. 

De verhuis is "een grootschalige operatie die van minuut tot minuut is uitgetekend", aldus woordvoerder Tom Van de Vreken. Om de verhuisdag in goede banen te leiden zijn 1.200 mensen in de weer. Sommige ambulances rijden met een politie-escorte via de tram-busbaan op de Noorderlaan. Vanaf dinsdag 19 september start ZNA Cadix geleidelijk op. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.