ZNA en GZA Ziekenhuizen openen Digipunten om mensen online wegwijs te maken

1 op de 2 Vlamingen kan niet overweg met smartphone en computer. Om patiënten en hun familie te helpen met hun vragen over de computer, smartphone en online toepassingen, openen de Antwerpse ziekenhuizen ZNA en GZA Ziekenhuizen in samenwerking met Digibank Antwerpen twee Digipunten. Daarnaast engageren beide ziekenhuizen zich om blijvend aandacht te hebben voor digitale uitsluiting.
Op de Digipunten tonen Digihelpers mensen bijvoorbeeld hoe Itsme werkt en hoe ze online een afspraak kunnen maken. Uit onderzoek blijkt dat een op de twee Vlamingen niet goed kan werken met digitale toepassingen.

De Digipunten zijn open op donderdagvoormiddag in ZNA Middelheim en donderdagnamiddag in GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius. De Vlaamse Overheid, de stad Antwerpen en de webpunten maken de Digipunten mee mogelijk.

De ziekenhuizen ondertekenen ook een engagementsverklaring met Welzijnszorg. Daarin onderschrijven ze blijvend aandacht te zullen hebben voor toegankelijkheid op verschillende vlakken.

Het Digipunt in ZNA Middelheim is open op donderdagvoormiddag van 9 tot 12 uur in de inkomhal. In GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius is dat donderdagnamiddag in de inkomhal van 13.30 tot 16.30 uur.

De hulp en begeleiding in een Digipunt zijn gratis. Iedereen is welkom: niet alleen patiënten en hun naasten, maar ook familie en vrienden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.