Zorgstrategisch plan netwerk Andreaz goedgekeurd

Andreaz kreeg als derde Vlaams ziekenhuisnetwerk de goedkeuring van zijn Regionaal Zorgstrategisch Plan. Dat is een belangrijke opsteker voor de toekomst van de partnerziekenhuizen: az Vesalius (Tongeren), Jessa (Hasselt), Sint-Trudo (Sint-Truiden) en SintFranciscusziekenhuis (Heusden-Zolder). Voorzitter van Andreaz, prof. dr. Piet Stinissen: “Met deze goedkeuring van Vlaams minister Crevits kunnen we verder werken aan ons doel: de best mogelijke zorg dicht bij huis voor al onze patiënten, nu en in de toekomst."

"Dit is voor ons ziekenhuisnetwerk dan ook een belangrijke mijlpaal in de samenwerking, waarbij onze patiënten kunnen rekenen op de nodige expertise en wij als ziekenhuizen onze krachten daarrond nog beter zullen kunnen bundelen”, luidt het nog.

Het Regionaal Zorgstrategisch Plan bevat de aanpak van hoe de ziekenhuizen rond alle disciplines zullen samenwerken, hoe de basiszorg dicht bij huis gegarandeerd zal blijven voor de patiënten in de regio en hoe de ziekenhuizen zich zullen organiseren om rond complexe pathologieën de nodige expertise aan te bieden.

Eerder werden ook al de zorgstrategische plannen van de vier Oost-Brabantse ziekenhuizen AZ Diest, RZ Tienen, Heilig Hart Leuven en UZ Leuven (Plexus) en die van Ziekenhuisnetwerk Kempen (Herentals, Mol, Turnhout, Geel) goedgekeurd.

> Oost-Brabantse ziekenhuizen krijgen goedkeuring zorgstrategisch plan

> Regionaal Zorgstrategisch Plan Ziekenhuisnetwerk Kempen goedgekeurd

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.