A.S.Z. biedt als eerste nieuwe biologische hartklep aan

De dienst Cardiologie van het A.S.Z. maakt als eerste gebruik van de nieuwste percutane biologische hartklep: de Evolut Pro Plus. Deze nieuwe kunstklep zorgt voor minder complicaties aan de lies na een TAVI-procedure, luidt het. Daarnaast is minder kans op lekkages rond de klep waardoor de kans op hartfalen daalt. De hartklep is gemaakt van natuurlijk weefsel.

De aortaklep is een van de vier kleppen die zich bevindt in het hart. Bij sommige mensen raakt deze doorheen de jaren wel eens vernauwd, dat heet aortaklepstenose. Wanneer de aortaklep ernstig is vernauwd wordt een kunstklep geplaatst. Dat gebeurt vaak via een openhartoperatie, die soms niet mogelijk is bij oudere mensen of mensen met onderliggende ziektes.

De nieuwe kunstklep

Het A.S.Z. hartcentrum maakt als eerste gebruik van deze nieuwe hartklep: de Evolut Pro Plus. “Allereerst zorgt deze voor minder lekkage rond de klep, wat de kans op hartfalen doet dalen. Daarnaast is de diameter van het katheter waarmee de klep wordt geplaatst verkleind tot slechts 4 mm. Dat zorgt voor minder kans op complicaties achteraf.

De klep werd ontworpen door het Amerikaans bedrijf Medtronic. Door up-to-date te blijven en de modernste technologieën aan te bieden zorgt het A.S.Z. steeds voor kwalitatieve en innovatieve zorg voor haar patiënten” vertelt dr. Michaël Rosseel, diensthoofd Cardiologie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.