Alternatieve financiering sociale zekerheid weer versterkt

De wet diverse bepalingen inzake responsabilisering van de werkgevers voor invaliditeit en alternatieve financiering van de sociale zekerheid werd vandaag gepubliceerd in Het Staatsblad. Hij vermeldt onder meer een aanzienlijke versterking voor de altrnatieve financiering van onze sociale zekerheid.

Het KB in kwestie dateert van 20 november van dit jaar en werd nu gepubliceerd, getekend door minister Vandenbrouke en minister Van Quickenborne. Tot nu kreeg de sociale zekerheid van de werknemers al een flinke alternatieve injectie, onder meer via een slordige 7 miljard 186.000 euro, afgenomen van het nettobedrag van de geïnde btw en 3 miljard 293.620 miljoen, afgenomen op het nettobedrag van de geïnde roerende voorheffing.

Dat wordt nu fiks verhoogd. De alternatieve financiering voor het stelsel van de werknemers voor  2022 kan nu putten uit het nettobedrag van de geïnde btw voor 7 miljard 215.827,48 miljoen, en voor 3 mijard 395.089,52 miljoen uit het potje nettobedrag van de geïnde roerende voorheffing. In totaal gaat het dus om meer dan 130 miljoen extra alternatieve financiering.

Te verwachten valt dat deze trend nog zal versterken in het licht van de groeiende vergrijzing.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.