ASZ Aalst en Geraardsbergen stelt ingrepen uit en laat geen bezoek meer toe

Het ASZ-ziekenhuis last een tijdelijke opnamebeperking en een bezoekstop in op de campussen van Aalst en Geraardsbergen. Dat heeft het ziekenhuis zondag bekendgemaakt.

Aanleiding is de zorgwekkende stijging van het aantal besmettingen, ook binnen het ziekenhuis, klinkt het. Door de hoge druk op de beschikbare bedcapaciteit is het ziekenhuis genoodzaakt bepaalde geplande uitstelbare ingrepen uit te stellen. "Onze beperkte beschikbare bedcapaciteit en vooral onze beschikbare handen aan bed, dwingen ons ertoe bepaalde activiteiten die uitstelbaar zijn anders in te plannen". 

Het ASZ kampt met interne besmettingen bij patiënten en personeel. Daarom gaat het ziekenhuis  vanaf morgen/maandag over tot een algemeen bezoekverbod op alle afdelingen op de campussen van Aalst en Geraardsbergen. Uitzondering is de campus van Wetteren, waar bezoek zeer beperkt is toegelaten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.