AZ Alma gestart met prostaatkliniek

Gisteren startte AZ Alma met de Prostaatkliniek, uitgerekend in Movember wanneer prostaatkanker in de kijker wordt gezet. Bedoeling is om het zorgtraject voor de patiënt zo vlot en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

 “Tijdens de raadpleging in de Prostaatkliniek willen we het zorgtraject voor de patiënt zo vlot en efficiënt mogelijk doen verlopen. Op die dag kunnen patiënten aansluitend gezien en behandeld worden over de verschillende specialismen heen.  Hiermee willen we de tijd tussen de eerste consultatie en uiteindelijke start van de behandeling terugdringen en hoeft de patiënt minder vaak naar het ziekenhuis te komen”, zegt uroloog dokter Cedric Goes.

Concreet betekent dit dat patiënten met vermoeden of diagnose van prostaatcarcinoom (prostaatkanker) gebundeld worden op donderdag. Zo kunnen deze patiënten achtereenvolgens een consultatie bij de uroloog krijgen, maar ook een gesprek met oncocoach Demi Van Eck, een onderzoek bij Medische Beeldvorming en indien nodig ook een consultatie met oncoloog dokter Muriel Thienpont.

AZ Alma startte met de Prostaatkliniek op donderdag 17 november. Uiteraard kunnen patiënten met prostaatproblemen ook op andere momenten op consultatie komen bij ons team van urologen (dokter Joost De Ganck, dokter Cedric Goes, dokter Jessica van Dijk en dokter Benjamin Van Parys).

Op de foto v.l.n.r. dokter Cedric Goes, dokter Joost De Ganck, oncocoach Demi Van Eck en dokter Muriel Thienpont. 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.