AZ Sint-Elisabeth Zottegem haalt weer nurse of the year

Met Mieke Van De Pontseele als nieuwe nurse of the year 2021 wint opnieuw iemand van AZ Sint-Elisabeth Zottegem deze begeerde trofee. Ze volgt daarmee haar collega van hetzelfde ziekenhuis, Valérie De Bourdeaud’huy, op.

Mieke Van De Pontseele, verpleegkundige op de dienst Cardiologie-Pneumologie (1G), werd dus bekroond tot Nurse of the Year 2021 in de categorie 'Verpleegkundigen'. Ze was een van de acht genomineerden in de categorie 'Verpleegkundigen'. Ze haalde het van de andere genomineerden met maar liefst 913 stemmen en stak er volgens de jury met kop en schouders bovenuit.

De awardshow zal vermoedelijk op 16 maart plaatsvinden in de Carré in Antwerpen, waar de prijzen uitgedeeld zullen worden.

Vorig jaar werd Valérie De Bourdeaud’huy Nurse of the Year. Valérie werkt samen met Mieke op de afdeling 1G. Een unieke situatie, want nooit eerder sleepten twee verpleegkundigen van hetzelfde ziekenhuis de prijs in de wacht! Laat staan van dezelfde afdeling, aldus AZ Sint-Elisabeth Zottegem.

De jury waardeerde onder meer dat toen Mieke hoorde dat ze in de running was voor ‘Nurse Of The Year’, ze prompt het hele team wou nomineren. 

Zelf toonde de laureate zich verrast "omdat mijn collega Valérie vorig jaar al had gewonnen."

Katrien Vandaele, zorgmanager: “Als ziekenhuis en collega zijn we bijzonder trots op Mieke, haar team en alle zorgverleners in ons ziekenhuis! We hebben moeilijke tijden gekend. Het is nog steeds niet evident, maar we hebben laten zien dat we door samen te werken als team mooie resultaten kunnen boeken en de zorg voor onze patiënten kunnen blijven garanderen. We zijn heel blij dat Mieke Nurse of the Year geworden is en dat zij en ook het verpleegkundige beroep op die manier in de kijker gezet worden.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.