AZ Sint-Lucas Gent behaalt opnieuw goud bij accreditatie

Na een eerste succesvolle accreditatie in 2017 behaalt AZ Sint-Lucas Gent opnieuw een gouden accreditatiestatus tot eind 2027. Het officiële Qmentum Global-label zal op 29 november door Qualicor Europe worden overhandigd.

Van 20 tot 22 september werd AZ Sint-Lucas bezocht door een team van 5 externe auditoren voor een grondige doorlichting. Aan de hand van tal van criteria beoordeelden zij de kwaliteit en patiëntveiligheid in het ziekenhuis. . Het resultaat van de doorlichting is opnieuw een gouden accreditatiestatus die vijf jaar geldig is tot eind 2027. Tussendoor komen er drie opvolgbezoeken.

Dr. Dirk Maes, algemeen directeur AZ Sint-Lucas Gent: “We zijn als organisatie zeer trots dat we opnieuw dit internationaal kwaliteitslabel hebben behaald. We kunnen aantonen dat we kwalitatieve en veilige zorg leveren, dat dit verankerd zit in onze werking en dat we een cultuur van permanente verbetering hebben. Na de vorige audit zijn we ons kwaliteitssysteem verder blijven ontwikkelen. De waardering van Qualicor Europe bevestigt dat we op deze ingeslagen weg verder kunnen.”

Op 29 november om 12u15 wordt het label officieel uitgereikt door Qualicor Europe in aanwezigheid van bestuur, directie, artsen en medewerkers.

Qmentum Global is een internationaal assessmentprogramma dat is ontwikkeld op basis van uitgebreid onderzoek en ervaringen op het terrein van assessment in de gezondheidszorg. Het uitgangspunt van het programma is dat kwaliteitsverbetering tot stand komt door kennisoverdracht en draagvlak in zorgorganisaties. Dit betekent dat medewerkers uit alle onderdelen van een organisatie op één of andere wijze betrokken zijn bij kwaliteitsverbetering en het accreditatieproces. Het programma biedt zorgorganisaties een kwaliteitskader en instrumenten om de eigen organisatie aan het kwaliteitskader te toetsen.

> Kwaliteitscontrole: the only way is up

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.