België stuurt opnieuw noodhulp naar Oekraïne

België stuurt opnieuw vrachtwagens met noodhulp  naar de grens met Oekraïne via het snelle responsteam B-FAST. Dat meldt de FOD Binnenlandse Zaken. Het gaat om ruim 800.000 euro aan medisch materieel en medicatie.

Ons land stuurt in nauwe samenwerking met andere Europese lidstaten al maanden noodhulpgoederen naar Oekraïne. In totaal was dat al goed voor 45.000 ton aan goederen, of bijna 1.200 vrachtwagens. België stuurde al een dertigtal trucks naar Oekraïne en de buurlanden, goed voor bijna 10 miljoen euro. 

De federale regering stuurt nu opnieuw elf vrachtwagens met noodhulp richting Oekraïne, goed voor een waarde van 803.480 euro. Dat heeft de ministerraad vorige week beslist. De goederen - medische hulpmiddelen en medicatie - gaan naar een Europese hub in Polen, Slovakije of Roemenië om nadien naar Oekraïne te worden gestuurd. B-FAST gaat niet naar Oekraïne zelf.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    15 juli 2022

    Naar het schijnt is VladiMIR als de dood dat de Belgische €-parlementariër Guy , in gevechtstenue zoals Desire Mobutu indertijd , persoonlijk het tij zal komen keren in Oekraine !