Parking AZ Sint-Lucas tweede coolste parking ter wereld

AZ Sint-Lucas Gent eindigt op een knappe tweede plaats na de indrukwekkende parking Quick Morelli in een grot in Napels.

Tot 8 juli kon het publiek stemmen op de coolste parking in de World’s Coolest Car Parks Competition. Duizenden mensen brachten hun stem uit op hun favoriete parking en de uitslag is nu bekend. AZ Sint-Lucas Gent eindigt op een knappe tweede plaats na de indrukwekkende parking Quick Morelli in een grot in Napels.

Om te bewijzen dat parkings niet altijd grijs en saai hoeven te zijn, werd de ‘World’s Coolest Car Parks  Competition 2018’ georganiseerd. Tien van de meest spectaculaire parkeergebouwen ter wereld werden genomineerd voor de prijs van coolste parking. Een van de tien was het parkeergebouw van AZ Sint-Lucas Gent, ontworpen door Abscis architecten en in gebruik genomen in 2014.

Zilver

AZ Sint-Lucas en Abscis architecten zijn bijzonder fier op hun zilveren medaille: ‘We vonden het belangrijk dat een parking niet alleen vlot toegankelijk en gebruiksvriendelijk is, maar ook een mooi staaltje van architectuur. Het design geeft een gevoel van licht en transparantie en de beplanting zorgt voor een aangename groene toets.’ 

The shortlist voor World’s coolest car park werd opgesteld door architectuur en design website DesignCurial en looking4.com. Een panel van experts zocht wereldwijd naar de coolste parkinggebouwen en maakte de tien genomineerden bekend waaronder spectaculaire gebouwen in Koeweit en de Verenigde Staten.

Een overzicht van de tien spectalairste parkings vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.