Brussels zorgpersoneel: derde prik in Militair Hospitaal

Het Brusselse zorgpersoneel kan vanaf vandaag een derde boosterprik van het coronavaccin krijgen in het Militair Hospitaal in Neder-over-Heembeek. De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie maakte dat bekend.

Alle zorgverleners die ouder zijn dan 18 jaar en bekend zijn in de CoBRHA databank, die alle erkende zorgvoorzieningen en zorgverstrekkers in België bevat, zijn uitgenodigd voor een derde prik. De zorgverleners die verbonden zijn aan een collectiviteit, zoals een rusthuis of een ziekenhuis, worden gevaccineerd op hun werkplek. Die vaccinatieronde is al gestart.

In het Militair Hospitaal kan het uitgenodigde personeel uit de eerstelijnszorg van 22 november 2021 tot 23 december 2021 langskomen voor een herhalingsdosis. Tegelijkertijd kunnen ook Brusselaars er langskomen voor een vaccin. Het maakt daarbij niet uit of het om een eerste, tweede of derde dosis gaat. 

"Deze heropening voor het brede publiek draagt ertoe bij om de vaccinatiecapaciteit van het Brussels Hoofdstedelijke Gewest te verhogen. Enkel het Pfizervaccin zal toegediend worden", meldt de GGC.Het Militair Hospitaal had haar voormalige bloedtransfusiecentrum in mei al omgevormd tot een vaccinatiecentrum. Eerst mocht de gewone bevolking er langskomen voor een coronavaccin en nadien bleef het centrum op om Belgen te vaccineren die in het buitenland wonen en terugkeren naar België voor hun vaccinatie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.