Dr. Wouter Marchand nieuwe medisch directeur Sint-Andries Tielt

Vorige week startte dokter Wouter Marchand als nieuwe medisch directeur van het Sint-Andries ziekenhuis in Tielt. "Samen met directie, collega’s, verpleging en alle andere diensten wil ik kwalitatieve zorg uitbouwen in een ‘warm’ ziekenhuis", aldus de nieuwe medisch directeur die als uroloog al sinds 2005 werkt voor AZ Delta Roeselare en werd opgeleid aan de KU Leuven.

Sint-Andries Tielt tekende reeds in 2014 een intentieverklaring om samen te werken met AZ Delta Roeselare. De ziekenhuisgroepering werd in 2016 juridisch vastgelegd in een contract.

AZ Delta vormt samen met de ziekenhuizen AZ Delta, Sint Andries Tielt en Jan Yperman Ieper het ziekenhuisnetwerk TRIaz. Het netwerk wil een meer geïntegreerde zorg bieden in de regio.

TRI staat zowel voor 'drie' als voor de beginletters van de regio's Tielt, Roeselare-Menen-Torhout en Ieper. 'Az' refereert dan weer aan het algemeen ziekenhuis. De ziekenhuizen werken onder meer samen voor opleidingen en doen ook samen aankopen. 

Het netwerk heeft een eigen raad van bestuur en een eigen medische raad.

Dokter Marchand is ook lid van de provinciale raad Orde der Artsen West-Vlaanderen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.