Fusie ziekenhuizen ZNA-GZA - UZA feliciteert 'concurrent' en wil samenwerking "intensifiëren"

De Universiteit Antwerpen en haar ziekenhuis UZA juichen naar eigen zeggen de nakende fusie tussen ziekenhuisgroepen ZNA en GZA toe. Ze stellen ook de bestaande samenwerkingen met de concurrent verder te willen intensifiëren en bijkomende samenwerkingen te verkennen.

ZNA en GZA kondigden woensdag officieel aan dat ze op 1 januari 2024 willen fuseren tot het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). De groep wordt de grootste in zijn soort in België. De Universiteit Antwerpen en het UZA wensen de nieuwe concurrent alle succes, maar hopen ook op nog meer samenwerking in de toekomst, zoals al vervat in het Helix-netwerk van Antwerpse ziekenhuizen.

"Het is onze overtuiging dat het optimaliseren van samenwerking een grote troef is voor alle actoren in de gezondheidszorg", zegt prof. Guy Hubens, academisch opdrachthouder ziekenhuisnetwerking bij UZA en UAntwerpen. "Samenwerking tussen het ZAS, het Helix-netwerk met het UZA, de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en de Universiteit Antwerpen biedt unieke perspectieven en is een garantie dat we voor onze toekomstige zorgverleners de beste opleidingen kunnen aanbieden, er baanbrekend internationaal toponderzoek kan worden verricht en de patiënten verzekerd kunnen zijn van de beste zorg in het kader van de meest kwaliteitsvolle supraregionale zorgprogramma's."

UAntwerpen en UZA zeggen samen met het ZAS de kans te willen grijpen om "onze regio verder te laten opbloeien als plek van innovatie en creativiteit in de gezondheidszorg, met de ambitie om een wereldleider te worden in deze uitdagende sector".

> ZNA-GZA worden ZAS

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Marc DE MEULEMEESTER

  25 juni 2022

  Antwerpen is de hoofdstad van België , de rest van het land is bevolkt door niet cocaïne snuivende boeren !

 • Koen VAN BELLE

  23 juni 2022

  Mooi.
  Innovatie en creativiteit, the holy grail van menige ziekenhuisdirectie, maar niet ten koste van alles.
  Laat ons niet vergeten dat goeie (top)geneeskunde ons primum movens moet blijven. De rest is marketing, window dressing, laat ons eerlijk zijn.