Jessa en az Vesalius intensifiëren samenwerking

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en az Vesalius in Tongeren en Bilzen, die beide deel uitmaken van het andreaz-netwerk, onderzoeken sinds kort of een duurzame intensere samenwerkingsvorm mogelijk is.

"Die intentie vloeit voort uit de gedeelde overtuiging dat intense samenwerking een vereiste is om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan de zorgnood in onze regio. Sinds enkele maanden staan er trouwens in heel het land diverse samenwerkingsverbanden in de steigers."

"De gezamenlijke doelstelling is om het aanbod en de kwaliteit van zorg te verbeteren door gedeelde en geïntegreerde zorgpaden te ontwikkelen, en door kennis en expertise te delen in al onze activiteiten."

Werkdruk behapbaar maken

Met de beperkte middelen die er zijn willen de twee ziekenhuizen niet alleen de medische maar ook de ondersteunende diensten beter organiseren. Om zo te kunnen omgaan met de schaarste op de arbeidsmarkt, de werkdruk behapbaar te houden en meer en betere carrièremogelijkheden te bieden aan medewerkers en artsen.

Steve Hoste, voorzitter Raad van bestuur az Vesalius: “Het Jessa Ziekenhuis en az Vesalius werken al heel wat jaren erg goed samen. We delen dezelfde bedrijfscultuur, waarbij het belang van de patiënt de leidraad vormt voor al onze activiteiten. Sinds 2016 is Jessa al ons referentieziekenhuis. We zijn nu klaar voor een volgende stap en gaan bekijken hoe we de bestaande samenwerking de komende jaren nog kunnen versterken, en onder welke juridische vorm we dit best doen.”

Ingrid Lieten, voorzitter Raad van bestuur Jessa, bevestigt dat de interesse om de banden aan te halen voortvloeit uit het besef dat het ziekenhuislandschap sterk evolueert. “Zowel personeel als middelen zijn beperkt. De overheid verwacht dat we met deze schaarste rationeel en efficiënt omgaan. Samen kunnen we meer én beter. In die zin is een nauwere samenwerking tussen beide organisaties een logische stap op weg naar future proof-ziekenhuizen.”

> Eindelijk: afbakening loco- en supraregionale netwerken

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.