Kinderziekenhuis behaalt opnieuw Goud voor accreditatie

Na het bezoek van Accreditation Canada International in 2022 heeft het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola zijn accreditatie niveau Goud met drie jaar verlengd met een totaalscore van 96,7%. Het personeel draagt deze accreditatie op aan zijn patiënten.

Tijdens het bezoek werden niet minder dan 2369 criteria geanalyseerd, waarvoor het Kinderziekenhuis een globale score van 96,7% werd toegewezen voor het niveau Goud van Accreditation Canada International (ACI). Een aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van de eerste accreditatiecyclus in 2019 want ook voor Platina behaalden de teams 97% en voor Diamant 78,7%. Dat in de wetenschap dat de normen t.o.v. 2019 strenger zijn geworden wat betreft de transversale werking binnenin het ziekenhuis.

De verlenging van de Gouden accreditatie, een belangrijke mijlpaal van zijn strategie van voortdurende verbetering, wordt beschouwd als engagement van dit referentieziekenhuis. Het UKZKF is een tertiair ziekenhuis dat zich volledig richt op kinderen en jongeren en dat in zijn werking criteria hanteert die gebaseerd zijn op internationale normen, die steeds veeleisender worden op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.