Omikron doet druk op Franse ziekenhuizen toenemen

De druk van de vijfde coronagolf neemt nog steeds toe op de Franse ziekenhuizen, waar momenteel meer dan 23.000 covid-patiënten zijn opgenomen. Dat zijn er bijna 4.000 meer dan vorige week, aldus de autoriteiten.

Het aantal nieuwe bevestigde gevallen is gestegen tot 368.149, een nieuw record. In de ziekenhuizen werden de voorbije 24 uur 3.149 nieuwe patiënten opgenomen. Op intensive care liggen momenteel 3.969 patiënten. De autoriteiten maken zich wel sterk dat omikron minder ziek maakt dan eerdere varianten. 

In een tijdsbestek van 24 uur zijn in Frankrijk 270 mensen aan covid-19 overleden. Sinds de start van de pandemie vielen er in het land met 67 miljoen inwoners al bijna 126.000 coronadoden (in verhouding nog steeds minder dan in België, red.).

Ook in andere landen leidt de verspreiding van de omikronvariant tot recordcijfers. In de VS zijn momenteel ongeveer 146.000 covid-patiënten gehospitaliseerd en ook in het VK liggen er ruim 18.000 patiënten in het ziekenhuis. In Duitsland werd woensdag een recordaantal besmettingen vastgesteld, en ook in ons land is het aantal besmettingen op een week tijd met 96 procent gestegen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.