Ook Wallonië kleurt donkerrood op Europese coronakaart

Wallonië kleurt donkerrood op de coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Eerder kregen Vlaanderen en Brussel ook al diezelfde kleur.

Het ECDC publiceert elke donderdag een landkaart met kleurencodes, gebaseerd op de veertiendaagse incidentie. Dat cijfer wordt dan nog eens afgewogen ten opzichte van de vaccinatiegraad. De kleuren variëren van groen tot oranje, rood en donkerrood, afhankelijk van de ernst van de epidemiologische situatie. Sommige gebieden zijn ook donkergrijs ingekleurd of gearceerd, omdat er te weinig werd getest of omdat er gewoonweg geen gegevens voorhanden zijn.

Op de nieuwe kaart kleuren haast alle landen en regio's waar voldoende getest werd, donkerrood. Enkel Denemarken, Letland en de Spaanse provincie Murcia kleuren nog rood. Het Franse overzeese departement Mayotte, in de Indische Oceaan, is geel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.