Op ziekenhuis in Doornik neergestorte torenkraan wordt vanaf 18 juli gedemonteerd

Enkele maanden nadat een torenkraan tijdens de doortocht van storm Eunice neerstortte op het dak van een ziekenhuis in Doornik, wordt het gevaarte vanaf 18 juli gedemonteerd. Twee kranen zullen de klus klaren. De operatie zal 8 tot 10 dagen duren. Er worden strenge veiligheidsmaatregelen in acht genomen.

Het onderzoek naar het ongeval zit bij het arbeidsauditoraat en is nog steeds niet afgerond. "Ik kan dus niks zeggen over de oorzaken waarom de kraan neerstortte", zei de directeur van het ChWapi-ziekenhuis. De gerechtelijke autoriteiten hebben intussen wel groen licht gegeven voor de ontmanteling van de torenkraan en het wegbrengen van de onderdelen.

De stukken die op de grond terechtkwamen, worden momenteel weggebracht. Op maandag 18 juli begint de eigenlijke ontmanteling. De operatie wordt uitgevoerd tijdens het bouwverlof.

De torenkraan stond op de bouwwerf van een nieuw ziekenhuis in aanbouw. Door de hevige wind van storm Eunice stortte het gevaarte op vrijdag 18 februari neer op een gebouw dat nog niet zo lang geleden in gebruik was genomen. Niemand raakte gewond.

De torenkraan is 70 meter hoog, weegt zowat 65 ton en heeft een giek van 67 meter lang. Het uiteinde van die giek kwam op het dak van het ziekenhuisgebouw terecht. Een stuk ervan zit nog altijd vast in het gebouw.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.