Stakingsaanzegging in Brusselse ziekenhuizen tegen verplichte coronaprik

Twee centrales van de socialistische vakbond - BBTK en ACOD - hebben samen een stakingsaanzegging ingediend voor de Brusselse ziekenhuizen. De druppel was de beslissing van de regering om sancties op te leggen, zoals mogelijk ontslag, voor mensen in de zorg die weigeren om zich te laten vaccineren.

De aanzegging geldt voor alle werknemers in de private en publieke ziekenhuizen in Brussel, zeggen BBTK en ACOD. Ze covert ook acties die gevoerd zouden worden uit onvrede met andere zaken, zoals hoge werkdruk, personeelstekort en besparingen.

De federale regering gaat vaccinatie tegen het coronavirus verplicht maken voor het zorgpersoneel. Vanaf 1 april volgend jaar kan zorgpersoneel dat zich niet laat vaccineren, ontslagen worden.

De Franstalige christelijke overheidsvakbond CSC Services publics diende donderdag al een stakingsaanzegging in voor de Waalse ziekenhuizen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.