Terug werken in arbeidsongeschiktheid: help als arts uw patiënt op weg

Opnieuw aan het werk gaan kan ingewikkeld en intimiderend lijken voor iemand in arbeidsongeschiktheid. Op 13 november startte het Riziv daarom een communicatiecampagne op sociale media over de verschillende mogelijke manieren om terug aan het werk te gaan voor mensen die meer of minder dan een jaar erkend zijn als arbeidsongeschikt én die opnieuw aan het werk willen.

Het Riziv beschrijft de verschillende trajecten en de sleutelactoren die er zijn om patiënten te helpen om opnieuw aan het werk te gaan, en onderstreept de persoonlijke ondersteuning die voor hen beschikbaar is.

Welke rol kan u spelen als arts?

Als onderdeel van deze campagne zet het Riziv ook de rol van artsen in de verf.

Als arts bent u het eerste aanspreekpunt voor uw patiënten in arbeidsongeschiktheid. Wie actief wil en kan terugkeren naar werk, wendt zich waarschijnlijk eerst tot u om zich te informeren over hun mogelijkheden.

Patiënten kunnen een Terug-naar-werktraject starten via ziekenfonds (twee routes) of regionale arbeidsbemiddelingsdienst (1 route).

Bekijk de verschillende mogelijkheden om weer aan het werk te gaan tijdens arbeidsongeschiktheid.

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.