Vandenbroucke belooft dat maatregelen "streng worden gecontroleerd"

De nieuwe coronamaatregelen die vanaf zaterdag ingaan en voorlopig gelden tot 28 januari, zullen "streng gecontroleerd" worden. Dat heeft federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd. "Als we niet ernstig controleren, gaan we er niet komen", klinkt het.

Volgens Vandenbroucke zijn de genomen maatregelen "het absolute minimum". "Er gaat geweldig veel virus rond in dit land. Uit de voorlopige cijfers blijkt dat er op 15 november 19.306 besmettingen waren en 45 overlijdens. Ook mensen die gevaccineerd zijn, komen in het ziekenhuis terecht, ook al bieden vaccins een buitengewoon goeie bescherming."

Verder benadrukte Vandenbroucke het belang van solidariteit en dat het geen zin heeft om bepaalde sectoren met de vinger te wijzen. "Als er maatregelen genomen moeten worden in scholen, is dat niet de schuld van de scholen. Als er maatregelen genomen moeten worden in de discotheken, is dat niet de schuld van de discotheken. We moeten overal sterk ingrijpen. Het virus is taai, maar samen zijn we taaier", aldus Vandenbroucke. 

De nieuwe regels, die vanaf zaterdag ingaan, zullen bovendien streng gecontroleerd worden, beloofde Vandenbroucke. "De inspectie Volksgezondheid zal optreden als er geen CO2-meter aanwezig is in de horeca en als er geen actieplan is voor het bewaken van de luchtkwaliteit. De politie moet ook optreden als de coronapas niet correct wordt gebruikt, die vraag is uitdrukkelijk gesteld aan Binnenlandse Zaken en de burgemeesters. Als we de maatregelen niet ernstig controleren, gaan we er niet komen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Marc DE MEULEMEESTER

  18 november 2021

  Maar Frank toch : wie kontroleert er de flikken ?
  Blijkbaar is de wet gelijk voor iedereen in België , behalve voor de flikken :
  Zij mogen ALLES waarvoor de gewone burger beboet wordt , zoals straffeloos het verkeer hinderen en de mensen beletten van te werken , doodslag , sexy de Hitlergroet brengen en al dat fraais !
  Net als de maffia zal je beschermgeld moeten afdokken aan de Politie , Uw vriend !