Welke masterscriptie over sociale zekerheid en sociale bescherming won de Student Award 2021?

Er waren dit jaar maar liefst 21 inzendingen voor de Student Award, toegekend door het Belgisch Tijdschrift voor Sociale Zekerheid (BTSZ). Ze komen uit alle landsdelen en vanuit zeer diverse disciplines. Er kwamen drie laureaten uit de bus, eentje ging lopen met de hoofdprijs van 1.000 euro. Minister Vandenbroucke geeft toelichting.

Het was van bij aanvang de kernopdracht van het Tijdschrift om de sociale zekerheid “te verdedigen en te verduidelijken”. Alhoewel het Tijdschrift wordt uitgegeven door de FOD Sociale Zekerheid (in uitvoering van een KB van 27 januari 1959) is het een onafhankelijk wetenschappelijk en “peer reviewed” Tijdschrift, dat zowel input heeft vanuit de administratie, de Europese instellingen, als de academische wereld.

De drie laureaten van 2021 zijn:

1. Lisa Castelein - Zorgarbeid = geen arbeid? De kwetsbaarheid van deeltijdse werknemers in de sociale zekerheid

2. Ruth Sierens - Vrijheidsbeperkingen binnen woonzorgcentra

3. Servais de Meeûs d’Argenteuil  - The politics of pensions in Belgium from 2014 to 2020: the inability to implement structural reforms

Bekijk de video met minister Frank Vandenbroucke om te weten wie van deze drie de Student Award 2021 heeft gewonnen! De winnaar licht tenslotte de winnende masterscriptie verder toe.

Hierbij de video met commentaar van minister Vandenbroucke en de laureaat.

Award 2022

Kandidaat voor de Student Award BTSZ 2022?

Deelnemen is heel eenvoudig: als je aan de deelnemingsvoorwaarden voldoet (zie hieronder) stuur je eenvoudig je masterscriptie in Word en in pdf door naar de opgegeven e-mail adressen, ten laatste op 31 oktober 2022.

Deelnemingsvoorwaarden
De deelname aan de Studenten Award BTSZ 2022 staat open voor studenten en net afgestudeerde studenten, ingeschreven in een Belgische onderwijsinstelling.
De masterproef of masterscriptie dient een thema van sociale zekerheid of sociale bescherming te behandelen, ze wordt verdedigd in het academiejaar 2021-2022 en is opgesteld in het Nederlands, Frans, Duits of Engels.
De masterscriptie dient uiterlijk op 31 oktober 2022 digitaal te worden ingediend in Word en in pdf bij yves.stevens@kuleuven.be , Koen.Vleminckx@minsoc.fed.be  en Roland.VanLaere@minsoc.fed.be. De indieners waken er voor in Word en in pdf een identieke versie te bezorgen.
De drie beste werken (finalisten) worden integraal gepubliceerd op de website van het BTSZ.
De eerste prijs bedraagt 1.000 euro, de 2 andere laureaten ontvangen elk 250 euro.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.