Wit-Russische oppositieleidster Kolesnikova na ziekenhuisopname terug in cel

De Wit-Russische oppositieleidster Maria Kolesnikova is na haar opname op de intensivecareafdeling afgelopen week opnieuw naar haar cel overgebracht. Dat heeft de entourage van de Wit-Russische bekendgemaakt.

De 40-jarige Kolesnikova werd "in de loop van het weekend overgebracht van het ziekenhuis van Homel (de tweede grootste stad van het land, red.) naar de cel", zo berichtte het gevangen oppositielid Viktor Babariko op Telegram. Volgens de politicus, waar Kolesnikova de rechterhand van was, zal ze nu zeker tien dagen onder medisch toezicht staan.

De vader van de politica, die haar "slechts tien minuutjes" mocht bezoeken, getuigde dat de Wit-Russische was afgevallen en dat ze nog erg zwak was. Kolesnikova werd afgelopen week met spoed geopereerd voor een geperforeerde maagzweer.

De 40-jarige is een van de bekendste oppositieleden en werd in september 2021 veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf. In 2020 was ze een van de leiders van de massale protesten tegen de president Aleksandr Loekasjenko, nadat die zichzelf had uitgeroepen als winnaar van de verkiezingen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    08 december 2022

    Alleen The Foxy Queen Meghan Markle is er nog slechter aan toe , maar dat is 1 “ kwijne/kriepe “ link daze in de Far West , waar Chantal regeert , zeggen !

  • Marc DE MEULEMEESTER

    06 december 2022

    VladiMIR is na pussy squeezer Donald Fuck de grootste Womaniser en Ver lijder op deze Aardkloot !