Wouter De Ploey (ZNA) onafhankelijk bestuurder BNP Paribas Fortis

Op 1 december wordt Wouter De Ploey, CEO van Ziekenhuisnetwerk Antwerpen, onafhankelijk bestuurder bij BNP Paribas Fortis. Dat meldt de bank zelf. De Ploey deed al eerder ervaring op in de raad van bestuur van de Franse moedergroep BNP Paribas.

Op 1 december wordt Wouter De Ploey, CEO van Ziekenhuisnetwerk Antwerpen, onafhankelijk bestuurder bij BNP Paribas Fortis. Dat meldt de bank zelf. De Ploey deed al eerder ervaring op in de raad van bestuur van de Franse moedergroep BNP Paribas waarvan hij zowat zes jaar deel uitmaakte (tot juni van dit jaar).

Wouter De Ploey is ook lid van de raad van bestuur GZA, het Antwerpse ziekenhuis dat met ZNA afstevent op een fusie. Verder maakt hij ook deel uit van de raad van bestuur van verzekeringsmakelaar Vanbreda Risk & Benefits.

In 2016 droeg de regering hem voor als bestuurder voor BNP Paribas want toen had ons land nog recht op twee bestuurders in de nasleep van de bankencrisis. Vandaag is dat recht teruggeschroefd tot één bestuurder wegens de verkoop van een stuk van de Belgische aandelen in de bank.

Sinds dit najaar bundelt ZNA de gegevens van 1,6 miljoen patiënten in een nieuw elektronisch dossier, een omvangrijke operatie die de grootste in zijn soort ooit in een Belgisch ziekenhuis genoemd wordt. De Ploey vergeleek het met "de bouw van nieuw ziekenhuis, maar dan digitaal".

 

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.