Zorg en Gezondheid start waarschuwingsfase Vlaams warmteactieplan

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft de waarschuwingsfase van het Vlaamse warmteactieplan geactiveerd. Het agentschap roept op tot voorzichtigheid tijdens de erg warme dagen die vanaf volgende week zullen volgen.

"Voor iedereen luidt het advies: draag zorg voor anderen, drink voldoende, hou jezelf en je huis koel", zegt Joris Moonens, woordvoerder van Zorg en Gezondheid. "Je kan er mee voor zorgen dat kinderen, ouderen of chronisch zieke mensen in je buurt voldoende drinken en voldoende koelte vinden. Bij hoge temperaturen vragen vooral die groepen extra aandacht om eventuele gezondheidsrisico's tegen te gaan."

Gemeentes, thuiszorgdiensten, woonzorgcentra, huisartsen, kinderopvang en jeugdverenigingen die werken met deze kwetsbare groepen, krijgen de vraag om maatregelen te nemen tegen de warmte.

Maar ook iedereen die naar een evenement gaat, kan deze tips gebruiken. Voldoende water, lichte kledij, zonnecrème en een hoedje zijn onontbeerlijk tijdens zo'n hete periode. Daarnaast waarschuwt het agentschap - nog meer dan bij gewone temperaturen - voor alcohol en drugs. Gebruik hiervan geeft meer kans op uitdroging of oververhitting.

Alle tips van het Agentschap Zorg en Gezondheid zijn hier terug te vinden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.