Ziekenhuisserie Ostenders is een echte kaskraker

Ostenders, de ziekenhuisserie van AZ Damiaan, genereert massaal veel sollicitaties. Morgen volgt de ontknoping.

Halfweg januari lanceerde AZ Damiaan Ostenders: een mini-serie waarin de eigen medewerkers de hoofdrol spelen en waarin we alle troeven van AZ Damiaan als werkgever in de kijker zetten. De ontknoping van deze reeks volgt op woensdag 27 februari om 16 uur maar de cijfers ogen nu al indrukwekkend volgens AZ Damiaan.

Om het juiste talent te vinden, moet je opvallen. Met Ostenders ging AZ Damiaan voor een creatieve aanpak en dit overtrof nog voor het einde van de serie komende woensdag alle verwachtingen.

Ruim 460 sollicitaties in een maand
In een maand tijd stroomden er ruim 460 sollicitaties binnen. Dat is meer dan dubbel zoveel als in een gelijkaardige periode de voorbije jaren. "De eerste drie dagen na de lancering van de campagne telden we reeds 70 sollicitaties. Sinds de start van de campagne hebben we 38 vacatures opengezet. Daarvan zijn er nu 24 ingevuld. In totaal werden er 29 nieuwe Ostenders aangeworven en lopen er nog heel wat gesprekken. Ook het aantal bezoekers naar onze website en interactie op social media stegen spectaculair."

Geslaagde campagne
"De mini-serie is een unieke manier om de collegiale sfeer in ons vernieuwde ziekenhuis aan iedereen te tonen”, zegt Nathalie Vanlerberghe van de dienst Human Resources. "Ik denk dat we zonder blikken of blozen mogen zeggen dat we een heel geslaagde start van de campagne achter de rug hebben en AZ Damiaan als aantrekkelijke werkgever op de kaart hebben kunnen zetten. We werden van bij de lancering overweldigd door de media-aandacht op televisie, radio én de geschreven  en online (vak)pers. 

Spannende ontknoping
"Op 27 februari kunnen we om 16 uur op www.ostenders.be ontdekken of ICT’er Antoon z’n vriendin en apotheekassistente Joyce ten huwelijk kan vragen met de hulp van zo’n 50 collega’s, die elk schitteren in hun eigen rol", vertelt Nathalie. "Iedereen is benieuwd naar deze ontknoping. Zes afleveringen lang volgden we Antoon doorheen het hele ziekenhuis. Zo tonen we welke soort jobs er bij ons allemaal zijn. We zoeken namelijk niet alleen verpleegkundigen, maar bijvoorbeeld ook IT-profielen of mensen voor de schoonmaak- en keukenploeg”, vult stafmedewerker PR & communicatie Kevin Mollet aan. 

De online serie is nog maar de start
Ostenders is een samenwerking tussen communicatiebureau d-artagnan en productiehuis Geronimo. De serie is te bekijken op de Facebookpagina van AZ Damiaan en www.ostenders.be . De serie is echter geen eindpunt, er komen nog diverse leuke initiatieven op basis hiervan. "Stay tuned!", aldus de initiatiefnemers.

Lees ook: az-damiaan-pakt-uit-met-ostenders-als-ultieme-hr-promotie


 
 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.