Oud-burgemeester Aalst vermoord

Ilse Uyttersprot (CD&V), oud-burgemeester van Aalst werd vandaag vermoord teruggevonden. Onder meer de huidige Vlaamse CD&V-ministers Wouter Beke en Hilde Crevits spraken hun medeleven uit. Uyttersprot was actief in enkele innovatieve gezondheidsprojecten. In een vorig leven was ze nog kabinetsmedewerker van staatssecretaris en dokter Reginald Moreels.

Van 2007 tot 2010 zetelde ze in de Kamer van volksvertegenwoordigers. Bij de jongste federale verkiezingen werd ze niet meer verkozen.

Op lokaal politiek vlak lag Uyttersprot al enige tijd in de clinch met huidig Aalsters burgemeester Christophe D'Haese (N-VA) die haar haar bevoegdheden als schepen had ontnomen wegens een zogenaamde 'vertrouwensbreuk'. Uyttersprot was daarvoor naar de Raad van State gestapt.

Uyttersprot was voorzitter van de vzw 'Zorginnovatiecluster' en nam in die context deel aan tal van symposia ter promotie van zorginnovatie.

De dader zou zich hebben aangegeven. Het zou gaan om iemand met wie Ilse Uyttersprot al enige tijd een relatie had. Over de exacte omstandigheden van haar dood bestaat nog geen duidelijkheid.

Ilse Uyttersprot laat twee jonge kinderen na. 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.