Alexander De Croo bezoekt az Sint-Blasius op Dag van de Zorg

Het az Sint-Blasius was gisteren samen met een 300-tal andere instellingen één van de organisaties die zich openstelde voor het publiek voor Dag van de Zorg. Niet minder dan 20 diensten namen deel. Zij gaven actuele informatie over tal van gezondheidstopics en gunden de bezoekers een blik achter de schermen van het ziekenhuis.

300 Vlaamse organisaties uit de zorg- en welzijnssector namen deel. De opendeurdag, verspreid over heel Vlaanderen, vormt het sluitstuk van de Week van de Zorg. Bij Portavida, op de Welzijnscampus in Genk, is zondag het officiële startschot gegeven.

Na de afgelaste editie van 2020 en de online editie van 2021 organiseerde Dag van de Zorg vzw zondag opnieuw zijn jaarlijkse grootschalige opendeurdag in de zorg- en welzijnssector. Alle sectoren zijn daarbij vertegenwoordigd, zoals algemene ziekenhuizen, ouderenzorg, geestelijke gezondheid, organisaties voor mensen met een beperking en thuiszorg.

Met 15 deelnemende organisaties is de stad Genk uitgeroepen tot 'Zorgstad' van deze editie van de Dag van de Zorg. Naast het Kinderpsychiatrisch Centrum Genk vzw, OOOC Kompas en het CM-gezondheidspunt Genk namen 13 partners op campus Portavida, de welzijnscampus van de stad, deel aan de opendeurdag.

Sint-Blasius

In Dendermonde was een van de geïnteresseerde bezoekers premier Alexander De Croo, die samen met burgemeester Piet Buyse de medewerkers met een bezoek vereerde.

Hij bezocht onder meer de obesitaskliniek, de dienst dialyse, de robotkliniek en de wond- en voetkliniek.

“Onze artsen en medewerkers waren zeer enthousiast om opnieuw te kunnen deelnemen aan een opendeurdag en in dialoog te kunnen gaan met de vele geïnteresseerde bezoekers. De interesse van de premier was de kers op de taart van onze Dag van de Zorg”, zegt Karen Pieters, algemeen directeur.

Alexander de Croo liet weten: “Ik kon vandaag ervaren hoe geavanceerd onze zorg is. We mogen trots zijn op de deskundigheid en warmte van de zorg in ons land”.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.