AZ Sint-Lucas Gent met verve geaccrediteerd

AZ Sint-Lucas Gent

Het AZ Sint-Lucas rondde zijn accreditatietraject met verve af met een score van 99%. Gisteren reikte Kees van Dun, NIAZ-directeur, officieel het internationale NIAZ-Qmentum uit. Dit betekent dat het ziekenhuis de externe audit van half september met succes doorstond en tot eind 2021 geaccrediteerd is.

Met een schitterende score van 99% en (als een van de enige Vlaamse NIAZ-ziekenhuizen) een accreditatie zonder voorwaarden. Daarop blikt het AZ Sint-Lucas Gent fier terug. Er waren dus geen werkpunten om het label in ontvangst te kunnen nemen.

Niko Gobbin, algemeen directeur AZ Sint-Lucas: “We zijn als organisatie zeer trots dat we dit internationaal kwaliteitslabel behaalden. Er zijn jaren van hard werk aan voorafgegaan maar we konden aantonen dat we kwalitatieve en veilige zorg leveren, dat dit verankerd zit in onze werking en dat we een cultuur hebben van permanente verbetering. Uiteraard rusten we niet op onze lauweren en zullen we de komende jaren de ingeslagen weg verder bewandelen.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.