Jan Yperman piekt met uniek tweede JCI-label

Het Jan Ypermanziekenhuis is het eerste Belgische algemeen ziekenhuis dat voor de tweede keer JCI geaccrediteerd wordt. Dat is uniek omdat het gebeurt volgens de normen van de zesde editie. Tegelijk rijst de vraag hoe het nu verder moet met het accreditatieconcept. Daarover debatteert De Specialist weldra.

De eerste JCI-accreditatie dateert van eind 2014. Toen al richtte Jan Yperman zich op een tweede accreditatielabel van de Joint Commission International (JCI) in 2017. En dat is er nu, na een inspectie van vier internationale auditoren tussen 25 september en 1 oktober.

Het JYZ gebruikte tijdens de voorbereidingen opnieuw het beeld van een berg, ditmaal met de eerste behaalde JCI-medaille die de medewerkers vooruitduwen. Het hogerop duwen van het JCI-label op de berg weerspiegelt dat JYC het kwaliteitsniveau nog verder opkrikt. Op de bergtop wacht dan opnieuw het accreditatielabel.

De accreditoren gingen na of JYZ dagelijks ook bezig was met de resterende fouten uit 2014 en wat er gebeurde om ervoor te zorgen dat die fouten niet meer gemaakt werden. Wat met valpreventie? Wat over patiënteninfo inzake kostprijs van ingreep en verblijf? Kunnen medewerkers aantonen dat ze sinds geruime tijd parameters aan bed registreren en waar is dat in het dossier terug te vinden? Staan de vervaldata op alle flesjes ontsmettingsmiddel of -zeep? Weet iedereen wat hij moet doen bij brand? Kent iedereen de vijf jaardoelstellingen van het Jan Yperman Ziekenhuis? De antwoorden op die vragen stemden de JCI-commissie tevreden met het puike resultaat als gevolg.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Peter DOUBEL

    14 oktober 2017

    toch ook az groeninge in 2013 en 2016??