Riziv gaat samenwonen met FOD Volksgezondheid en FAGG

Schrik niet wanneer u grote borden "Te koop" ziet staan aan de gebouwen van het Riziv. De verkoop van onze gebouwenop de nummers 211 en 249 van de Tervurenlaan start eerstdaags, deelt het Riziv mee. Alles past in de ‘redesign’.

Niet dat u het adres van uw eventuele briefwisseling naar het Riziv al onmiddellijk moet veranderen: de verhuis met is gepland eind 2020. Wel worden nu al de eerste voorbereidingen getroffen naar de ‘co-huizing’ met de FOD Volksgezondheid en het FAGG. Dat past in de zogenaamde redesign van de gezondheidszorgadministraties.

Vanwaar de verkoop? Alle in Brussel gevestigde Riziv-diensten verhuizen naar het Galilée-gebouw (het vroegere Belfiusgebouw), aan de Galileelaan 5 in Brussel. Het gebouw zal eerst grondig gerenoveerd worden. De werken starten in mei en de eigenlijke verhuis is gepland in het 4e trimester van 2020.  

Ook de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid en het Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG) verhuizen dus mee om een 'nieuw samengesteld gezin' te vormen. De redesign is een hervorming om naar een meer patiëntgericht, vraaggericht en doelmatig gezondheidszorgsysteem enerzijds en een meer klantgerichte dienstverlening anderzijds te evolueren. Door het samenzijn in één gebouw moet de werksamenwerking versterkt worden met als gemeenschappelijke visie:  samen werken aan de gezondheid in een geest van duurzame ontwikkeling.  

Lees ook: De Block houdt grote zomerschoonmaak in administratie

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.